Now Playing Tracks

Richard Stark és el pseudònim més conegut de l’escriptor i guionista Donald Edwin Westlake (1933 - 2008) , que a més del seu nom real i aquest pseudònim va utilitzar-ne d’altres, per la reticència de l’editorial que el publicava a publicar determinats treballs sobre el nom d’un mateix autor.

Va estudiar al Champlain College i al Harper College de Nova York, i mai va acabar els seus estudis universitaris. Durant més de dos anys va servir a la Força Aèria, i va ser en aquella època quan va començar a escriure, utilitzant diversos pseudònims.

Enormement profílic, molts el consideren un dels fundadors del gènere negre. Les seves novel·les van gaudir de gran popularitat i sovint han estat adaptades amb èxit al cinema. El seu estil es caracteritza pel realisme dels seus personatges, el dinamisme dels seus diàliegs i l’enginy i originalitat dels seus arguments, que combinen la violència amb l’humor negre.

En Parker va ser una de les seves creacions més populars. És un lladre professional despietat gairebé desprovist de qualitats que el redimeixin, més enllà de la seva eficiència i la seva professionalitat. A les novel·les mai s’esmenta el seu nom de pila ni els detalls del seu passat. És una persona freda, metòdica i sense problemes per recórrer a l’assassinat per acomplir els seus objectius.

1 note

  1. hevist posted this
We make Tumblr themes